Iværksættermiljøet mangler hjælp fra Region Hovedstaden

Berlingske Business har idag den 21 januar 2013 en historie om hvordan universitetsnøl fra Aalborg Universitet er igang med at kvæle et stort iværksættermiljø i København.
Da Nokia i 2011 beslutter sig at lukke sin store udviklingsafdeling i København lancerede virksomheden et “Bridgeprogram” som havde til formål at få alle deres danske ansatte i beskæftigelse igen samt hjælpe de personer, der ønskede at starte egen virksomhed. Der var mange der tog imod det gode tilbud fra Nokia om hjælp til opstart af egen virksomhed, der bla betød gratis udnyttelse af de gamle lokaler i en periode. Der blev hermed skabt et unikt innovativt miljø med ambitiøse virksomheder, iværksættere der knokler og satser alt på, at deres virksomhed skal lykkes og universitetsstuderende, der har muligheden for at udnytte de lærte teorier i praksis. Nu er lokalerne så overtaget af Aalborg Universitet, som har hævet huslejen så meget, at dette miljø’s 30 virksomheder enten risikere at må flytte eller lukke.
Så spørger jeg mig selv – er det den måde vi hjælper nye virksomheder igang og samtidig skaber arbejdspladser? – næppe!
Derfor undre det mig også, at vi endnu ikke har hørt noget fra Region Hovedstaden – hvor er de?
Her har man besluttet en fin 2020-vision, hvor regionens Vækstforum skal tilsikre at hovedstadsregionens i 2020 er:
”Nordeuropas mest globale og konkurrencedygtige metropol, hvor mennesker og virksomheder i innovative partnerskaber omsætter viden, velfærd og bæredygtighed til vækst”
Det vil man opnå gennem seks indsatsområder deriblandt:
– Innovation og forskning – vidensregionens base
– Talent og kompetencer i verdensklasse
– Erhvervsklynger – stærke nicher i global konkurrence
– Vækstiværksættere med en international tilgang

Et af de konkrete mål man har sat for erhvervsudviklingen i regionen er at andelen af innovative virksomheder i 2013 skal være over 50 og at andelen af vækstiværksættere skal øges til 14 procent af iværksætterne.

Så er det jeg må spørge den øverste ansvarlige for Region Hovedstaden, formanden socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen:
Hvorfor griber Regionen ikke ind og hjælper med at bevare dette innovative miljø og sørger for, at dets 30 virksomheder og hårdtarbejdende iværksættere får acceptable forhold at arbejde under inklusiv huslejer, der ikke er absurd høje – eller er det hele bare ord?

One response to “Iværksættermiljøet mangler hjælp fra Region Hovedstaden

  1. I Borup har vi mange ledige og gode kontorlokaler til omkring 1000 KR for 16 m2 med gratis konferencelokaler, hvor det største kan tage 90-100 personer med siddeplads og bord. Der er glimrende køkkenfaciliteter og adgang til bad.

    Der er særdeles gode togforbindelser til København.

    Der er mange ledige lokaler overalt i landet. Nogle lejer 35 m2 ud til 500 KR/maaned + varme og el.

    Erhvervslivet lukker ned og/eller ud af landet.

    I Polen er der ikke mange ledige lejemål. Men der er der også gang i erhvervslivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *